Ehliyet (sürücü belgesi) randevu saatleri

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet (sürücü belgesi) randevu saatleri. Ehliyet almak veya ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşlarımız 02 Temmuz 2021 Tarihinde başlayan yeni normalleşme dönemiyle birlikte normale döndü. Ülkemizde ve dünyada yaşanan covid 19 pandemisi nedeniyle bir süredir kısıtlamalar ve korona tedbirleri dahilinde esnek mesai uygulayan nüfus müdürlüklerinde. Ehliyet (sürücü belgesi) başvuruları. Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme başvuruları, Ehliyet (sürücü belgesi) değiştirme başvuruları, kayıp Ehliyet (sürücü belgesi) başvuru işlemleri internet üzerinden online randevu ile sınırlı sayıda vatandaşlarımıza saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında hizmet verilecek şekilde randevu verilmekteydi.

Nüfus dairelerinde yapılan Ehliyet (sürücü belgesi) işlemleri  için corona yasaklarının kalktığı 01.07.2021 Perşembe gününden itibaren yeni çalışma düzenine geçildi. Hazırlıklarını tamamlayan  nüfus müdürlükleri 05.07.2021 Tarihinden itibaren illerde valiliklerin belirlediği mesai saatleri için Kimlik kartı İşlemleri randevusu alabileceklerdi. Mesai saatleri illere göre farklılık gösterse de nüfus müdürlüğü randevularınız işlem yapmak istediğiniz ilin mesai saatlerine göre 08:00 ile 17:00 saatleri arasında yada 08:30 ile 17:30 saatleri arasında randevu alınabilmektedir.

Örneğin Ankara Nüfus Müdürlüklerinde 08:20 ile 14:50 saatleri arası Ehliyet (sürücü belgesi) randevusu alabilirsiniz. Eğer Antalya’da oturuyorsanız Antalya Valiliği Kamu Kurumları Mesai saatleri 08:30 ile 17.30 saatleri  arasında olduğu için 08.40 ile 17.20 saatleri arasına internetten online veya ALO 199 Telefon ile Ehliyet (sürücü belgesi) randevusu alınabilmekte.

SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU

Sürücü belgesi başvurusu yapmak için, telefonla veya internetten randevu alabilirsiniz.
♦ Telefonla 199 nolu numaradan,

♦ İnternetten randevu.nvi.gov.tr adresinden

♦ “NVI Mobil” akıllı telefon uygulamasından

Randevu günü/saatinde, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek, sıramatikten SIRA NUMARASI alarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Sürücü belgesi bilgilerinin, T.C. Kimlik kartına yazdırılması işlemi için de randevu almak gereklidir. Bu durumda her iki belgenin de yeni tip olması gereklidir. Ücret, belge vs gerekmemektedir.

Başvuruda istenilen veya elektronik sistemden kontrol edilmesi gereken belgeler

(1) İLK KAYIT: İlk kayıt işlemlerinde ibraz edilecek ve/veya elektronik ortamda kontrol edilecek bilgiler/belgeler.

a) Kimlik Belgesi
b) Sürücü Sertifikası
c) Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi
ç) Sürücü Sağlık Raporu
d) Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)
e) 1 adet biyometrik fotoğraf
f) Kan grubunu belirtir belge veya sözlü beyanı

(2) SINIF EKLEME: Sürücü belgesine yeni bir sınıf ekleme işlemlerinde ibraz edilecek ve/veya elektronik ortamda kontrol edilecek bilgiler/ belgeler.

a) Kimlik belgesi
b) Sürücü sertifikası
c) Öğrenim belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi
ç) Kayıp/Çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi
e) Sürücü sağlık raporu
f) Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)
g) 1 adet biyometrik fotoğraf
ğ) Kan grubunu belirtir belge veya sözlü beyan

(3) YENİLEME VEYA KAYIP: Sürücü belgesinin kayıp/çalıntı, yıpranma, kimlik bilgilerinde değişiklik vb. nedenlerle yenilenmesi işleminde ibraz edilecek ve/veya elektronik ortamda kontrol edilecek bilgiler/belgeler.

a) Kimlik belgesi
b) Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi
c) Sürücü sağlık raporu
ç) Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)
d) 1 adet biyometrik fotoğraf
e) Kan grubunu belirtir belge veya sözlü beyan

(4) Dış ülkelerden alınan sürücü belgesi değiştirme işlemlerinde ibraz edilecek ve/veya elektronik ortamda kontrol edilecek bilgiler/belgeler.

a) Yabancı sürücü belgesinin aslı ve renkli fotokopisi
b) Yabancı sürücü belgesinin, noter veya konsolosluk onaylı Türkçe tercümesi
c) Kimlik belgesi
ç) Sürücü sağlık raporu
d) Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)
e) 1 adet biyometrik fotoğraf
f) Kan grubunu belirtir belge veya sözlü beyan
g) Öğrenim belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi

ÜCRETİN YATIRILMASI

Sürücü belgesi (ehliyet) başvurusu için,

Anlaşmalı bankalara veya

PTT’ye

gerekli ücretin yatırılması gerekmektedir.

(Visited 803 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir