NVİ Adres Kodu Sorgulama, Adres Kodu Öğrenme

NVİ Adres Kodu Sorgulama, Adres Kodu Öğrenme. Nüfus Adres Kodu Uygulaması Nedir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı olan açık adresiniz yerine adres kodu uygulamasına geçilmekte olup yeni adres kodunuzu buradan öğrenebilirsiniz. Henüz test aşamasında olan Adres Kodu uygulamasındaki gelişmeleri ve kodlar yayınlandığında kodunuzu öğrenme işlemlerini sitemizden bildireceğiz.

Halen e-Devlet üzerinden adres bilgilerinizi sorgulayabilmektesiniz. yazımızın sonunda verilen link ve yapılan açıklamalar doğrultusunda adres bilgilerinize ulaşmanız mümkün.

Adres Kodu uygulaması halen Zorunlu Deprem Sigortası DASK için uygulanmakta olup bundan sonra adres verirken mahalle, sokak adı, bina numarası şeklinde açık adres vermek yerine 9 haneli adres kodu numarası kullanılacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili test çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi.

Kodlara e-devlet üzerinden erişilecek. Kişi adresini değiştirdiğinde, aynı kodu kullanmaya devam edebilecek.

İnsan, e-devlet kapısından girer adres kodunu öğrenir; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinden TC kimlik numarası ve birkaç doğrulamayla cep telefonuna adres kodu gelebilir. Cep telefonunuzdan belirlediğimiz bir mesajı atarsınız, TC kimlik numaranız kayıtlı olan cep telefonunuza adres kodunuz gelir.

Halen  e-devlet şifresi ile, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Bu bilgilere Adres Kodu eklendiğinde buradan adres kodunuzu da öğrenebileceğinizi tahmin etmekteyiz.

ADRES BİLGİLERİNİZİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

  1. Bir takvim günü içerisinde en fazla 1 (bir) adet belge oluşturulabilir. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz.
  2. Oluşturulan belgenin ne için kullanılacağı bilgisi önemlidir. Sorgulama yapmadan önce “Belgenin Kullanım” alanının seçiminde ve amaca göre düzenlenmesi gerekli alanların veri girişinde dikkatli olmalısınız.
  3. Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki “Barkod Numarası” ve “T.C. Kimlik Numaranızı” paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Doğrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir.
  4. Oluşturduğunuz “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres” Belgesi sonucu ile ilgili tereddütleriniz var ise kendinize en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne veya Alo199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezine başvurunuz.
  5. Oluşturulan “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres” Belgesi geçerlilik süresi buyunca evrak olarak doğrulanabilecektir. Geçerlilik süresi dolan “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres” Belgeleri sistemlerimizden silinecektir.
(Visited 831 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir